Főoldal > Életrajz

Életrajz

Budapesten született 1967. szeptember 18-án.

A családról és a gyerekkorról az Írás menüpont alatt olvashatnak.

A Lórántffy Zsuzsanna Általános iskolába jár.

1986-ban érettségizik a Petőfi Sándor Gimnáziumban. A középiskolai évek alatt ismerkedik meg majdani feleségével és lesz a budavári Nagyboldogasszony templom ministránsa.

1987-ben kezdi meg tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetemen.

1989-ben házasságot köt, felesége Hajnalné Sigrai Zsuzsanna. Ebben az évben kezdik meg az önkéntes munkát a fogyatékosok között, a Conditio Humana Alapítvány (CHA) szervezésében és ezzel párhuzamosan a Ferences Világi Rend (FVR) tagjai közé lépnek.

1993-ban a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Építőmérnöki Karán építőmérnöki diplomát szerez.

1994-ben a BME Természet- és Társadalomtudományi Karán okleveles mérnök-tanári diplomát kap.

1993-1996 között doktorandusz a BME Mérnökgeológia Tanszékén.

1995-ben barátaival megalapítja a Ferences Irodalmi Lapot (FIL), melynek három évig főszerkesztője, ugyanebben az időben az FVR-ben képzési felelős. Feleségével részt vesz a Házas Hétvége alapozóján.

1996-1999 között a Főmterv Rt. Talajmechanikai Iroda tervezője. Geotechnikai szakvéleményeket készít és megszerzi a Magyar Mérnöki Kamara szükséges tervezői, majd vezető tervezői jogosultságait.

1998-tól az Igen szerzője, majd szerkesztőbizottsági tagja 2003-ig. (Írás)

Ugyancsak 1998-tól állandó külső munkatársa a Bertelsmann Szakkiadónak (később Spinger Média Magyarország Kft.) Rendszeresen publikál az Építőmesterben, írásai jelennek meg az Alaprajz, az Építés Felújítás című szaklapokban, szerkeszti a Profil Építőipari Hírlevelet. (Szakírás)

1998-2001 között a CHA elnöke.

1999-től visszatér az egyetemre, az Építőanyagok és Mérnökgeológia Tanszék oktatója, előbb tanársegéd, majd 2003-tól adjunktus. Geológiát, hidrogeológiát, környezetföldtant és építőanyagokat oktat. Kollégáival az egyetemi kutatáson kívül nagyberuházások mérnökgeológiai, hidrogeológiai és környezetvédelmi előkészítését végzi. (Hidrogeológia)

2002-ben megvédi doktori disszertációját, értekezésének címe: A budai Várhegy hidrogeológiája. (Hidrogeológia)

Megjelenik az Igen Kiadó gondozásában Szőnyi Szilárddal és Baják Gáborral készített gyűjteményes kötete Harminchárom címmel. (Írás)

2003-ban megjelenik A budai Várhegy hidrológiája az Akadémiai Kiadó gondozásában. (Hidrogeológia)

Az újonnan induló Mélyépítés című szaklap felelős szerkesztője. (Szakírás)

2004-ben megjelenik az Építő Mesterek, Példaértékű kivitelezések 1997-2003 című gyűjteményes kötet, melyet Csontos Györgyivel közösen szerkeszt. (Szakírás)

Két éves Bolyai János kutatói ösztöndíjban részesül, témája: Földtani üregekkel tagolt történelmi városok vízmérlegszámítása.

Három évre az FVR Szent Erzsébet közösségének vezetőjévé választják.

2005-ben megjelenik Asztalaink című kisregénye.

2006-ban a Magyar Szinergia Ház Egyesület kiadásában megjelenik a Várhegy hidrogeológiája angolul (Hydrogeological Study of the Castle Hill in Budapest) (Hidrogeológia), valamint a Papucsok című novelláskötet (Írás).

2007-ben megjelenik a Városi hidrogeológia címu könyv az Akadémiai Kiadó gondozásában (Szakírás).

2008-ban ismét elnyeri a Bolyai János kutatói ösztöndíjat két évre.

Júliustól a BME Vízépítési és Vizgazdálkodási Tanszék docense.

2009-ben megjelent az Újabb Papucsok (Írás), és a Rózsalány (Írás) című musical (zeneszerző: Andorka Péter).

2011-ben megjelent a Nyerítő drótszamarak (Írás) című kötete (Sneé Gergellyel közösen) és felvételt nyert a Magyar Írószövetségbe.